Over ons
Horeca Crowdfunding België is het enige crowdfunding platform in België dat zich exclusief richt op de horeca (gelieerde) sector. Horeca Crowdfunding België B.V. is geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer BE0775.654.857. De firmanten betreffen HCN Investment B.V. en Xenia Horeca Services B.V.
Horeca Crowdfunding België heeft een Europese vergunning (ECSPR: European Crowdfunding Service Providors Regulation) en staat onder toezicht van de FSMA (Financial Services & Markets Authority).
Horeca Crowdfunding België heeft een belangenconflictenbeleid opgesteld, deze vindt u hier.
Team
Het team van Horeca Crowdfunding België wordt o.a. gevormd door de directie (grondleggers) en ervaren horeca-adviseurs.
Managing Partners
Filip Vanheusden is Handelsingenieur Beleidsinformatica van opleiding, alsook postuniversitair Master in Toerisme. Naast de uitbating van enkele operationele horeca bedrijven (Borrelhuis, De KwiZien, Thor Catering, Partaasch) is hij eveneens de oprichter van de horeca coöperatieve Xenia Services die zich richt op de professionele ondersteuning van de horeca uitbater op het domein van aankoop, personeel en digitalisering. Filip Vanheusden was eveneens voorzitter van Horeca Vlaanderen van 2014 tot 2020.
Dirk Daniëls studeerde af als Master in de Economische Wetenschappen aan de KU Leuven. In deze periode combineerde hij studies en werk bij diverse horecabedrijven. Na een carrière in de banksector, bedrijfskredieten en factoring, lonkte de horeca opnieuw. Meer dan dertig jaar heeft hij een restaurant met feestzalen uitgebaat. Als voorzitter van Horeca Limburg en bestuurslid van Horeca Vlaanderen tracht hij mee de sector te vertegenwoordigen op diverse bestuursniveau’s. Ook is hij medeoprichter van Xenia Services, een platform voor en door horeca-ondernemers.
Mark Tamsma volgde zijn studie aan de International School voor Hospitality Management in Den Haag. Na zijn studie trad hij in dienst bij de Internationale Accountants- en Adviesorganisatie Deloitte. In 2009 besloot hij zijn dienstverband bij Deloitte te beëindigen om zijn competenties en expertise op zelfstandige basis in te gaan zetten. De oprichting van zowel een horeca-adviesbureau en niet veel later een horeca-accountantskantoor zijn enkele initiatieven. Het horeca-adviesbureau is preferred supplier van bancaire instellingen bij haalbaarheidsonderzoeken. Mark Tamsma is erkend expert bij journalistieke vraagstukken en trainer bij het Sligro Zin Inspiratiecentrum.
Keimpe Tuinenga heeft zijn studie aan de International School voor Hospitality Management in Den Haag succesvol afgerond. Na vele jaren horeca ervaring opgedaan te hebben voor en tijdens zijn studie werd hij in 2004 zelfstandig ondernemer waarbij hij (mede) eigenaar is geweest van diverse horecazaken.
Igor Kuijer studeerde aan de Middelbare Hotelschool in Heerlen. Na zijn studie heeft hij vele jaren gewerkt in de hospitality industrie, nationaal en internationaal. Zijn bestemmingen waren het Caribische gebied, Bahrein en Zwitserland. In Nederland werkte hij als F&B Manager bij Sofitel, daarna als General Manager bij de Eden Hotelgroup en heeft hij 10 jaar een succesvol restaurant in Den Haag gehad.